Premier League 2017/2018 – noen betraktninger

Ojoj, nå er det altfor lenge siden vi har skrevet noe her, og det som startet med en god tanke skammer vi oss litt over å ikke ha fullført på skikkelig vis. Faktisk har vi bare skrevet ett eneste innlegg her på siden, men nå skal vi jaggu forsøke å ta rev i seilene å forbedre oss kraftig!

Det har skjedd utrolig mye ute i fotballverdenen siden vi opprettet denne siden og vi snakker vel faktisk godt over 2 år. Slik er det ofte med oss mennesker og spesielt de som lager hjemmesider: man går i gang med krum nakke og har gode intensjoner men så går lufta ut av ballen før man egentlig har kommet i gang – passende metafor ikke sant?

Leicester vinnere premier league

Hvem hadde trodd at denne gjengen skulle vinne Premier League?

Så: hva har egentlig skjedd i fotballverdenen siden den gangen? Jo, det er utrolig mye og nesten for mye til at man skal kunne gjengi alt, men vi kan ta for oss de viktigste tingene. Ødegaard stakk avgårde til Real Madrid, og i ettertid vet vi jo at dette fortsatt er et prosjekt som henger litt i det blå og som vi ikke er sikker på om faktisk vil lykkes.

I tillegg vant Leicester Premier League i fjor – og hvem hadde vel trodd noe slikt! Dette er kanskje en av de mest sensasjonelle fotballhistoriene noen gang, og det var utvilsomt utrolig morsomt å følge med på jubelsesongen til de blå på King Power Stadium.

Noe annet fantastisk som skjedde var at Zidane vant Champions League i sin første sesong som Real Madrid-trener – dog var det bare en knapp halvsesong. At han gjentok bedriften i år har gjort både ham og klubben historisk, og kongen klubb fra Madrid er dermed det første laget som har vunnet denne prestisjetunge turneringen to år på rad, tro det eller ei. At kongen av Madrid nå kanskje heter Zidane er vel en grov underdrivelse!

En opplevelse må berettes om

Undertegnede opplevde noe helt spesielt her om året og det var en lenge etterlengtet drøm som gikk i oppfyllelse. Det jeg snakker om var selvsagt en fotballtur, og det var ingen som helst fotballtur det var snakk om. Dortmund på hjemmebane på fantastiske Signal Iduna stadion! Det var et himmelsk, himmelsk trykk som langt overgikk mine villeste forventninger og jeg hadde virkelig ikke trodd at det skulle bli en så fantastisk opplevelse som det faktisk ble! Jeg satt lamslått på en av langsidene og hørte på den fantastiske gule veggen på Südtribune, og jeg kan love deg én ting: det skal gjentas, og det kan jeg på det varmeste anbefale. Det beste var at gode billetter ikke kostet så mye og da snakker jeg om en 7-800 kroner på langsiden, og det var flotte plasser.

Den gule vegg Dortmund

Dette folkens, dette må oppleves!

Klart; det kostet litt med reise, opphold og billetter til sammen, og jeg fant ut at jeg aldri kom til å klare å legge til side en slik sum. Jeg er av den typen som har lettere for å betale regninger enn for å spare penger, så dette fungerte aldeles utmerket for meg! Noen goder må man rett og slett unne seg her i livet, og jeg gleder meg allerede til neste gang.

Noe mer enn dette har jeg egentlig ikke å si om saken, men som du sikkert skjønner så var det en opplevelse for livet og noe jeg aldri kommer til å glemme!

Hva så med fotballtiden fremover?

Hvert år blir bare mer og mer spennende for å si det slik og neste års sesong er noe jeg personlig gleder meg stort til. Det er mange spennende ting som skjer og det blir naturligvis ekstra interessant å se hva som vil skje i England. Jeg tenker her på om United kommer til å klare å reise seg eller om Chelsea vil forsvare hegemoniet sitt etter en fantastisk sesong i 2016/2017. Hva så med City? Der er det vel klart for utskifting av aldrende spillere som er høyt gasjerte samtidig som man tilføyer ungt og friskt blod kombinert med ukuelig pågangsmot. Bernardo Silva er allerede på plass, og fra før har man fantastiske de Bruyne og Leroy Sané. I tillegg har man jo også kometen Gabriel Jesus som imponerte stort den tiden han ikke var skadet, så det er ingen tvil om at Pep Guardiola jobber med å innføre en ny generasjon med dyktige spillere. Det vil gjenstå å se om han lykkes.

Wenger klarte å klore seg til en ny kontrakt i klubben etter en imponerende seier over Chelsea i FA Cup-finalen og det var nok det som berget den legendariske franskmannen. Det er imidlertid ikke bare dans og røde roser på Emirates om dagen og det er ingen tvil om at klubben må åpne lommeboken for å berolige fansen. Arsenal må rett og slett vise at de mener alvor og at de virkelig ønsker å satse for å vinne.

Så har vi jo herlige Tottenham da. Klubben fra London som endte på en imponerende 2. plass i Premier League i år og som sjarmerte alle med herlig intensiv angrepsfotball og bunnsolid forsvarsspill. Er Pochettinos menn klare til å ta det siste steget, og hvordan i all verden skal de klare det? Klubben er godt skodd fra bakerst til fremst og det er ingen tvil om at manageren har gjort en fantastisk jobb med materiellet han har. Harry Kane, Dele Alli, Erichsen, Wanyama… trenger vi å si mer? Håper virkelig at klubben beholder sine profiler, for det er slett ikke sikkert at disse spillerne vil bli like markante i en annen klubb.

Til sist: Liverpool! Gegenpressen av og med Klopp er kanskje på gang nå for alvor? Det føles unektelig litt som make og break for klubben, og et par gode signeringen med noen solide løpsmaskiner vil kunne løfte klubben til det første Premier League trofeet noen gang, men det er naturlig nok mange som tviler på at dette vil gå. Liverpool-fansen er kanskje de mest lojale i verden og de har utvilsomt hatt fremgang den siste tiden – og spesielt med tanke på Klopps første sesong. Jeg føler på meg at dette er et langtidsprosjekt og jeg håper virkelig at den hyggelige tyskeren, dog intense, klarer å fullføre med en seier i ligaen.

Hvis Klopp lykkes er jeg nokså sikker på at det venter evig heder og ære og kanskje en plass på sokkel utenfor Anfield!

Som du ser: det er fantastisk mye spennende som er i emning og vi kan knapt vente til ballen begynner å rulle igjen i England!

Vi snakkes!